Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: voda

Biskup Škvorčević predvodio krsno slavlje u požeškoj katedrali

Na blagdan krštenja Gospodinova, 7. siječnja požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je u požeškoj katedrali euharistijsko slavlje, tijekom kojeg je krstio dječaka Šimuna, sina Eugena i Ane Bagarić, i djevojčicu Melanie, kćer samohrane majke Brende Pamele Petrović.

Papa: Potrebno je konkretno djelovanje kako bi se zajamčio pristup vodi

U poruci organizatorima događaja zamišljenoga u okviru konferencije Ujedinjenih naroda o vodi, koja je započela u New Yorku 22. ožujka, a završava 24. ožujka, Papa je istaknuo alarmantne podatke koji se odnose na pristup tom prijeko potrebnom dobru, te potaknuo na zajedničko zauzimanje u rješavanju hitnih izazova planeta, izvještava Vatican News.

Papa: Voda je primarno dobro

Papa Franjo osvrnuo se na kraju redovne opće audijencije srijedom 22. ožujka na Svjetski dan voda koji se obilježava danas.

Kardinal Parolin o Ukrajini, putovanju u Afriku i imenovanju žena u Dikasterij za biskupe

U prigodi predstavljanja knjige „Osjećaj žeđi. Voda između geopolitike, prava, umjetnosti i duhovnosti“, autorice Fauste Speranze, u srijedu 13. srpnja u talijanskom veleposlanstvu pri Svetoj Stolici u Rimu, Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin govorio je o ozbiljnoj krizi vode, koja pogađa ponajviše najsiromašnije zemlje te se osvrnuo i na Ukrajinu, svoje nedavno putovanje u Afriku u ime pape Franje, kao i na imenovanje triju žena na ključne položaje u Rimskoj kuriji, prenio je Vatican News.

Papa: Voda bi trebala biti izvor suradnje, a ne sukoba

Papa Franjo primio je 21. ožujka organizaciju volontera „Bijah žedan“ koja promiče pristup čistoj, pitkoj vodi, te je potaknuo države da ostave po strani sukob oko resursa već da udruže snage kako bi se suočili s univerzalnim problemima, prenosi Vatican News.

Voda na Banovini ispravna za piće

Voda na Banovini zdravstveno je ispravna i stanovnici je mogu konzumirati bez ikakvih ograničenja, objavljeno je u srijedu 24. veljače na mrežnoj stranici Stožera civilne zaštite potresinfo.gov.hr.

1 2