Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Zuppi na susretu s predstavnikom kineskog ministarstva vanjskih poslova

Peking (IKA)

Sveta Stolica objavila je da se kardinal Matteo Zuppi u četvrtak 14. rujna u Pekingu sastao s Li Huiem, posebnim izaslanikom Kine za euroazijska pitanja pri Ministarstvu vanjskih poslova, izvijestio je Vatican News.

U priopćenju objavljenom u četvrtak 14. rujna poslijepodne, Sveta Stolica je rekla da se Papin izaslanik za traženje mira u Ukrajini sastao s kineskim posebnim predstavnikom u „otvorenom i srdačnom ozračju“.

Razgovarali su o „ratu u Ukrajini i njegovim dramatičnim posljedicama, naglašavajući potrebu udruživanja napora za poticanje dijaloga i pronalaženje putova koji vode do mira“.

U priopćenju Svete Stolice dodaje se da su se dvojica predstavnika osvrnula i na problem sigurnosti hrane, „s nadom da će uskoro biti zajamčen izvoz žitarica, posebno u zemlje koje su najviše ugrožene“.

Traženje puteva prema pravednom miru

Uoči misije kardinala Zuppija u Kini, Tiskovni ured Svete Stolice objasnio je da njegov posjet „predstavlja još jedan korak u misiji koju Papa želi kako bi se održale humanitarne inicijative i pronašli putovi koji mogu dovesti do pravednog mira“.

Kardinal talijanskog podrijetla i nadbiskup Bologne prethodno je bio u Kijevu od 5. do 6. lipnja, Moskvi od 28. do 29. lipnja i Washingtonu od 17. do 19. srpnja. Tijekom tih posjeta, kardinal se susreo s raznim čelnicima, ističući humanitarne aspekte misije i važnost postizanja mira, izvijestio je Vatican News.