Budi dio naše mreže
Izbornik

Sveti Otac sudjelovat će na molitvi za mir s religijskim poglavarima u Koloseju

Rim (IKA)

Papa Franjo sudjelovat će s drugim religijskim poglavarima 25. listopada na posljednjem danu dvodnevnog međunarodnog susreta za mir pod geslom „Vapaj mira: religije i kulture u dijalogu”, javlja Vatican News.

Sudjelovanje Svetog Oca na predstojećem događanju potvrdio je ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice, Matteo Bruni.

Predsjednik Zajednice sv. Egidija, Marco Impagliazzio, potvrdio je na predstavljanju međunarodnoga događanja i sudjelovanje metropolita kalcedonskog Emanulea (Adamakisa) i delegata ekumenskog carigradskog patrijarha Bartolomeja,  kao i pozive upućene vrhu Crkvama u Ukrajini i Rusiji.

Međunarodni događaj u organizaciji Zajednice svetoga Egidija 36. je takav susret, a održat će se od 23. do 25. listopada. Na uvodnoj skupštini sudjelovat će predsjednik Talijanske biskupske konferencije, kardinal Mateo Zuppi, uz poglavare država Talijanske, Francuske i Nigerske Republike.

U rimskom Koloseju papa Franjo će 25. listopada predvodit molitvu kršćana s početkom u 16:30. U 17 sati uslijedit će zajednički trenutak molitve i razmatranja pape Franje i drugih vjerskih poglavara te će potom uputiti apel za globalni mir.