Budi dio naše mreže
Izbornik

Armenski katholikos Karekin II. završio posjet Italiji

Rim (IKA )

U središtu razgovora pape Franje i patrijarha Karekina II. 24. listopada u Vatikanu bili su stanje kršćanskih Crkava u Bliskom istoku, uključujući prava Crkava u Jeruzalemu.

Armenski mediji pišu da je bilo riječi i o intenziviranju suradnje Crkava „u službi mira i solidarnosti”, a patrijarh Karekin Papi je podrobno izložio svoje stajalište o razvoju stanja u Armeniji, izvijestila je zaklada Pro Oriente 27. listopada, prenosi Kathpress.

Na kraju boravka u Italiji katholikos Armenske apostolske Crkve susreo se u 26. listopada s kardinalima Leonardom Sandrijem i Kurtom Kochom, s kojima je razgovarao posebno o stanju ekumenskoga dijaloga. Kao i na susretu s Papom istaknuti su „srdačni odnosi Rimokatoličke i Armenske apostolske Crkve na svim razinama“.

Patrijarha je u Rimu pratio nadbiskup Khajak S. Barsamian, njegov delegat za Zapadnu Europu a odnedavno i predstavnik Armenske apostolske Crkve pri Svetoj Stolici. Povod posjeta patrijarha Karekina Italiji bila je 60. obljetnica armensko-apostolske zajednice u Milanu.

Ključne riječi:
katholikos Karekin Papa Rim