Budi dio naše mreže
Izbornik

Završena trodnevna duhovna priprava uoči Dana službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić

Rijeka (IKA )

Drugi i treći dan trodnevne duhovne priprave uoči proslave Dana riječke majke Marije Krucifikse 27. i 28. rujna održan je u kapelici Družbe sestara Presvetog Srca Isusova na Pomeriju u Rijeci. Misno slavlje predvodio je gvardijan trsatskog svetišta fra Bernard Barbarić.

Oba dana obilježena su raznovrsnim programom koji je pripremila Družba, a u glazbeno animiranje euharistije uključile su se učenice Ženskog učeničkog doma Marije Krucifikse Kozulić i riječki katedralni zbor Cantores Sancti Viti.

Nakon mise drugoga dana, prisutnima se obratila poglavarica Družbe s. Dobroslava Mlakić. Zahvalila je svima na dolasku te ih je pozvala u dvoranu gdje je nastavljen prigodan program kojeg su pripremile učenice Ženskog učeničkog doma Marije Krucifikse Kozulić. Program je vodila odgajateljica Doma Katarina Štambuk. Kroz scenski igrokaz i glazbene točke predstavljen je godišnjak Ženskog učeničkog doma te je zaključen program drugoga dana trodnevnice.

Duhovna priprava zaključena je predstavljanjem spota i pjesme o Riječkoj Majci koju je napisala Barbara Brezac Benigar. Zahvalila je Družbi na podršci i suradnji koju je imala te svima koji su sudjelovali u projektu i stvaranju spota. S. Dobroslava tom je prigodom uručila darove djeci „malim glumcima“ koji su sudjelovali u snimanju spota i koji su prikazali pravi apostolat koji je Riječka Majka njegovala do kraja svoga života.

Ključne riječi:
duhovna priprava Kozulić rijeka