Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočašće djelatnika i polaznika Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ u Vukovar

Vukovar (IKA)

Djelatnici i polaznici Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ hodočastili su u subotu 25. studenog prema herojskom gradu Vukovaru povodom sjećanja na žrtvu grada te radi iskazivanja počasti za sve poginule u Domovinskom ratu, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj.

Djelatnici i polaznici Policijske akademije hodočastili su predvođeni policijskim kapelanom na Policijskoj akademiji i biskupskim vikarom za pastoral MUP-a vlč. Franom Musićem.

Sudionici spomen-hodočašća obišli su franjevački samostan i crkvu sv. Filipa i Jakova, gdje je slavljena misa za sve stradale branitelje i nevine žrtve grada Vukovara, Nacionalnu memorijalnu bolnicu „Dr. Juraj Njavro“, hangar na Ovčari i mjesto masovne grobnice, Memorijalno groblje, Vodotoranj – simbol stradanja i otpora grada, križ na ušću Vuke u Dunav, spomen-obilježje za 97 policajaca i spomen-dom hrvatskih branitelja – mjesto gdje su čuvaju uspomene na heroje Trpinjske ceste.

Na svakome mjestu djelatnici i polaznici Policijske akademije molili su za sve poginule, ubijene i nestale branitelje i civile grada Vukovara, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj.