Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Bozanić predvodio slavlje u Čučerju

Čučerje (IKA)

Božino misno slavlje zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predslavio je 25. prosinca 2021. u Župi Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije..

U homiliji kardinal je istaknuo da je pokloniti se Bogu, koji je za nas i našega spasenja postao čovjekom, najdublji poziv i najtemeljitije slavlje Božića. „Klanjati se djetetu u jaslama znači obnoviti vjeru u Boga, u Boga živoga i nazočnoga u djetetu rođenom od djevice iz Nazareta.“

„Prva slika koju je Bog ljudima htio dati o sebi samome maleno je dijete u jaslicama i tako je Bog objavio svoju neizrecivu veličinu u liku malenoga djeteta. To čudo Božje ljubavi čovjek nikad neće potpuno razumjeti, a uvijek će mu iznova buditi divljenje“, naglasio je kardinal.

Kardinal je misno slavlje na blagdan Božića odlučio slaviti u Župi Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju zbog njene pogođenosti potresom, a misna slavlja trenutačno se održavaju u privremenom bogoslužnom prostoru koji je osigurala Zagrebačka nadbiskupija u zajedništvu s dobrotvorima.

Pozvao je državne i gradske vlasti na aktivno rješavanje sanacije potresa. „Stoga apeliram na sve osobito na državnoj i gradskoj razini da požure. Nemojmo usporavati zbog bespotrebne administracije, zbog administracije koja postavlja samo kočnice“, te je dodao da je potrebno zajedništvo koje traži obnova. Na kraju je ohrabrio sve koji su pogođeni potresima. „Vjerujmo u Boga koji je s nama i vjerujmo u budućnosti i gradimo tu budućnost po djeci i mladima.“

Koncelebrirali su domaći župnik Marko Torbar i biskupski vikar i kancelar Nadbiskupskog duhovnog stola preč. Marko Kovač. Župnik Torbar zahvalio je kardinalu Bozaniću što je božićno misno slavlje predslavio upravo u njihovoj župi, a druženje se nastavilo ispred župne crkve.