Budi dio naše mreže
Izbornik

Objavljen Godišnjak Župe Presvetog Trojstva Krašić za 2021. godinu

Krašić (IKA)

U ovo predbožićno vrijeme tiskan je novi Godišnjak župe Presvetog Trojstva u Krašiću za 2021. godinu, riječ je o kronologiji župnih događaja od došašća 2020. do došašća 2021. godine.

U njemu su, između ostaloga, istaknuti događaji važni za župe Krašić, Oštrc i Gornje Prekrižje.

U ovoj Vranekovićevoj godini župa Krašić proslavila je 100. obljetnicu rođenja krašićkog župnika Josipa Vranekovića. Vranekovićevo 2021. jedan je od važnijih događaja istaknutih u Godišnjaku, uz radove na obnovi u svim trima župama – restauratorski radovi u staroj župnoj crkvi sv. Tri kralja u Krašiću počeli su ove godine, a obnavljaju se i crkve sv. Ivana Krstitelja u Hrženiku i Uzvišenja sv. Križa na Loviću Prekriškom. S ponosom ovdje ističemo kako je 3. listopada 2021. obnovljen i blagoslovljen Spomen-dom blaženoga Alojzija Stepinca, i to upravo na 23. obljetnicu Alojzijeva proglašenja blaženim. Euharistijsko slavlje i blagoslov predvodio je pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško koji je u blagoslovu rekao: „Hrvati diljem svijeta bili su zagledani u ovaj mali prozor, što je i nama ohrabrenje da ne gubimo nadu i pouzdanje u Gospodina.“

„I ova godina 2021. bila nam je svima teška i neizvjesna, ali ponovno nas je učinila boljim kršćanima. U ovim pandemijskim okolnostima još smo više napredovali u duhu i molitvi, koja nas je pratila tijekom čitave obnove spomen-doma blaženog Alojzija. Zahvalimo Bogu na svakom hodočasničkom posjetu i pouzdanju u Gospodina i našega svetog Alojzija. Ponosan sam što smo i ove godine riječju i fotografijama zabilježili život u vjeri u našim župama te pozivam sve da dođu u Krašić i posjete novoobnovljeni spomen-dom. Neka nas dragi Bog čuva i blagoslovi, a nebeski zagovor našega blaženog Alojzija Stepinca neka nas uvijek prati“, istaknuo je vlč. Ivan Vučak, upravitelj župa Krašić, Oštrc i Gornje Prekrižje te glavni urednik Godišnjaka.