Budi dio naše mreže
Izbornik

Molitva krunice na nakanu duhovne i materijalne obnove Sisačke biskupije

Sisak (IKA)

Sisački biskup Vlado Košić pridružio se članovima Marijine legije u moljenju krunice ispred u potresu stradale sisačke katedrale Uzvišenja Svetoga Križa u utorak 29. ožujka na nakanu duhovne i materijalne obnove Sisačke biskupije.

Članovi Marijine legije redovito svakog 29. dana u mjesecu mole krunicu ispred u potresu razrušenih crkvi na području Sisačke biskupije. Tako su se u utorak u 12:19 molili ispred srušene sisačke katedrale, a pridružili su im se biskup Košić, generalni vikar mons. Marko Cvitkušić, kancelar mr. Janko Lulić i domaći župnik preč. Marko Karača.

Legionari su s molitvom krunice ispred razrušenih crkvi započeli su u jesen 2021. godine s nakanom duhovne i materijalne obnove biskupije na poticaj predsjednika Marijine legije Vlade Sučeca. Kako mnogi još uvijek žive u neadekvatnim životnim uvjetima života bilo u kontejnerima ili popratnim objektima, tako se prije svega moli na nakanu da se Sisačka biskupija i cijeli kraj krenu obnavljati.

Prva krunica molila se u Petrinji 29. kolovoza 2021. u okviru Mladifesta, a nakon Petrinje, uslijedila je molitva u Kravarskom, Selima kod Siska itd., dok se posljednja prije Siska molila u Žažini, gdje je bio poginuo orguljaš Stanko Zec.

Sljedeća krunica moliti će se u petak 29. travnja ispred crkve u Gornjoj Bučici.

Nakon krunice misno slavlje na istu nakanu kao i za sve pokojne legionare u Pastoralnom centru katedralne župe predvodio je mons. Cvitkušić.