Budi dio naše mreže
Izbornik

Izjava biskupa Svaline povodom smrti subotičkog biskupa Slavka Večerina

Srijemska Mitrovica (IKA)

Srijemski biskup koadjutor Fabijan Svalina dao je u subotu, 27. kolovoza izjavu za Hrvatski katolički radio povodom smrti subotičkog biskupa Slavka Večerina.

„Biskupa Slavka Večerina poznajem više od dvadeset godina, još iz vremena kada sam bio tajnik u Nadbiskupskom ordinarijatu u Đakovu, a biskup je tada bio tajnik u Subotičkoj biskupiji i u više navrata smo se družili na različitim susretima po Hrvatskoj i u Srbiji i u mnogim drugim mjestima. Uspostavili smo dobar kontakt i bliske odnose kao prijatelji i to smo sačuvali do današnjih dana. Na osobit smo način postali povezani kada je on postao biskup prije gotovo dvije godine, a ja godinu dana nakon toga i gotovo redovito smo se susretali, redovito smo se čuli putem telefona, izmijenili neka određena iskustva, dogovarali određene termine“, rekao je biskup Svalina.

U svojoj izjavi biskup Svalina se prisjetio i kako je s pokojnim biskupom Večerinom nedavno dogovarao odlazak u Rim u formaciju za mlađe biskupe. „On se tome veselio i radovao tim više što ćemo zajedno provesti tih desetak dana u Rimu… i moram priznati da me ovih dana kad sam čuo vijest najprije o njegovoj bolesti, o njegovu moždanom udaru, a sada u ovom trenutku i njegovoj smrti jako ražalostila i žao mi je što sam izgubio jednog dragog prijatelja, vrhunskog svećenika, a isto tako i biskupa. Jedan samozatajan, drag i blag čovjek i biskup. Pokoj vječni daruj mu Gospodine i svjetlost vječna svjetlila mu. Počivao u miru!“, rekao je u svojoj izjavi biskup Svalina.