Istina je prava novost.

Proslavljen blagdan sv. Antuna Padovanskog u Vinovu

Vjernici u Vinovom proslavili su u četvrtak 13. lipnja blagdan sv. Antuna Padovanskog misom koju je predslavio fra Ante Jurić.

Suslavio je župnik Župe Imena Isusova u Čvrljevu fra Ante Jurić Talaja.

Fra Ante je u homiliji podsjetio na poziv pape Benedikt IX. Sv. Antunu da propovijeda u lateranskoj bazilici. „Vidjevši Antino poznavanje sv. Pisma i njegovu zanesenost vjerom, nazvao ga je škrinjom zavjetnom i dragocjenom posudom Duha Svetoga. U to su se vrijeme u Katoličkoj Crkvi širile svakojake hereze. Sv. Ante bio je branitelj svih onih koji su ponosno služili Gospodinu i opominjao je žestoko one koji su živjeli nekršćanski. Dok su drugi ratovali i osvajali mačem, on je osvajao ljude svetošću, obraćao heretike koji su predstavljali opasnost za Crkvu i pozivao na ćudoredni život. Kazao je da je svijet jezero bijede, odvratna blata. I današnji svijet napustio je Boga i duhovne vrijednosti, postao je neosjetljiv za brata čovjeka te bi i danas sv. Ante s propovjednice opominjao naš hrvatski narod i branio siromahe, one koji su na rubu, opominjao one ohole na vlasti“, poručio je.

„Draga braćo i sestre, trebamo vratiti u naš život onaj zanos sv. Ante. Veliki su zadaci na današnji roditeljima, kako odgojiti svoje dijete da bude pravi vjernik, pravi čovjek. Na TV-u vidimo samo turske sapunice i brojne druge gluposti koje truju um naše mladosti. Malo je nečega pametnoga o našemu narodu, o našoj vjeri, gotovo pa ništa, jer oni koji danas upravljaju i dirigiraju ne vjeruju u Boga. Molimo današnjega sveca, da raspali ljubav u našim srcima da u njima zaživi istinska vjera po uzoru na njega koga danas slavimo“, zaključio je.

Po završetku mise uslijedilo je euharistijsko klanjanje, a potom blagoslov ljiljana, djece i roditelja.