Istina je prava novost.

Papa obiteljskim poduzećima: Neka vas vodi vaša vjera

Papa Franjo je u subotu, 5. listopada u biblioteci Apostolske palače primio predstavnike Talijanske udruge obiteljskih poduzeća, objavio je Vatican News.

U svom obraćanju predstavnicima udruge Papa je primijetio: “kod vas je karakteristična osjetljiva ravnoteža između obitelji i posla, koja se izražava u hrabrosti i poduzetničkoj odgovornosti. Dobro je i konstruktivno kad hrabrost i odgovornost idu ruku pod ruku. Odgovornost je tajna gospodarstva, riječi koja znači ‘upravljanje kućom’ i, kao takva, izraz je brige za vaš posao, brige za obitelj, brige za naš zajednički dom i za buduće generacije.”

Podsjetio ih je da je, kao i poslanje Crkve, i njihovo djelovanje ukorijenjeno na području koje su pozvani obogatiti, kako svjedočanstvom obiteljske povezanosti, tako i ozbiljnošću svoga profesionalnog angažmana. “Neka dar vjere sve više usmjerava vašu prisutnost u lokalnim stvarnostima i osnaži vaše vlastito sudjelovanje u sudbini čovječanstva, čak i ako je bratstvo među pojedincima i narodima snažno ranjeno, a zajednički dom nosi tragove nepravedne ljudske pohlepe. Živite u svojoj okolini, ali imajte srce otvoreno za cijeli svijet! A kada radite u različitim dijelovima svijeta, širite vrijednost onoga što znači ‘biti obitelj'”, rekao je Sveti Otac.

Papa je na kraju predstavnike obiteljskih poduzeća potaknuo da se u Crkvi osjećaju dijelom veće obitelji i većeg pothvata, a to je služenje Božjem kraljevstvu i njegovoj pravednosti: “Proširite svoje srce i poglede, da kod kuće i u društvu njegujete slušanje različitih generacija i da otvorite vrata i prozore onima koji mogu proći dio puta s vama. Sjetimo se prispodobe o talentima: ništa od onoga što vam je povjereno ne smije biti zakopano”, zaključio je Sveti Otac.