Budi dio naše mreže
Izbornik

Liturgijsko predstavljanje mons. Tome Vukšića

Sarajevo (IKA)

Svečano liturgijsko predstavljanje vrhbosanskog nadbiskupa i metropolita Tome Vukšića nadbiskupijskoj zajednici bit će u subotu, 12. ožujka u sarajevskoj katedrali Srca Isusova s početkom u 10.30 sati.

Povodom ovoga događaja Vrhbosanska nadbiskupija pozvala je sve župe i redovničke zajednice na duhovnu pripravu. „Imajući u vidu da je ovo događaj u prvom redu duhovne naravi pozivamo župnike da potaknu vjernike na osobnu i zajedničku molitvu za našeg novog nadbiskupa posebno u danima od 9. do 11. ožujka (trodnevnica) uz slavlje misa i prigodno tumačenje pastirske službe biskupa u Crkvi“, kaže se, među ostalim, u dopisu kojega su potpisali kancelar Vrhbosanske nadbiskupije preč. Mladen Kalfić i generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Slađan Ćosić.

Samom euharistijskom slavlju u subotu, 12. ožujka prethodit će molitva Svečane večernje u katedrali u petak, 11. ožujka s početkom u 18.30. Na molitvu su pozvani osobito duhovne osobe i vjernici grada Sarajeva.

Misu na kojoj će liturgijski biti predstavljen nadbiskup Vukšić u subotu, 12. ožujka s početkom u 10:30 izravno će prenositi BHT 1.