Budi dio naše mreže
Izbornik

Don Ivan Bodrožić predvodio duhovne vježbe za svećenike u Sarajevu

Sarajevo (IKA)

U organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ od 9. do 12. studenoga održane su duhovne vježbe za svećenike na kojem je sudjelovalo desetak prezbitera Vrhbosanske nadbiskupije. Voditelj je bio svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije i profesor na splitskom KBF-u don Ivan Bodrožić, a tema je je bila: Svećenik u vrijeme relativizma, prenosi Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine (KTA BiH).

Posljednjeg dana duhovnih vježbi, u četvrtak 12. studenoga svećenicima se pridružio i nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić koji je predslavio Svetu misu u kapelici Centra. Na početku ga je pozdravio ravnatelj dr. vlč. Šimo Maršić pri tome mu zahvalivši na dolasku, prenosi nedjelja.ba.

U prigodnoj propovijedi kardinal Puljić je najprije progovorio o važnosti godišnjih duhovnih vježbi u život svećenika pri tome praveći slikovitu usporedbu s tehničkim pregledom vozila koji se mora napraviti jednom godišnje. „Živimo u vrijeme pandemije, ali osim ovoga virusa još je mnogo onih koji mogu napasti čovjeka. Među njima je najopasniji virus oholosti kojega svatko od nas nosi. Stoga je nužno izgraditi imunitet od te bolesti“, upozorio je kardinal Puljić te je u nastavku progovorio i o Sv. Jozafatu, čiji je spomendan bio taj dan. „Bio je neumorni borac za jedinstvo kršćana te je za svoje vjernike podnio i mučeništvo. Njega treba nasljedovati. Vjerojatno Bog od nas ne očekuje da damo svoj život, ali svaki svećenik bi ustvari svaki dan trebao davati dio sebe za druge“, zaključio je kardinal Puljić.
Prije završnog blagoslova okupljeni su otpjevali Tebe Boga hvalimo, nakon čega je i don Bodrožić zahvalio svećenicima na suradnji tijekom protekla četiri dana te izrazio nadu da će promišljanja donijeti ploda u životu svakoga svećenika.

Nakon euharistijskog slavlje druženje je nastavljeno u bratskom druženju uz obiteljski stol na kraju kojega je jedan od sudionika duhovnih vježbi, don Anto Ledić, novotravnički župnik, don Ivanu zahvalio na poticajne misli i razmišljanja tijekom protekla četiri dana,javlja Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine (KTA BiH) u četvrtak 12. srtudenoga.