Budi dio naše mreže
Izbornik

Europski biskupi pozvali EU na angažman i potporu progonjenim kršćanima u Nigeriji

Bruxelles (IKA)

Predsjednik Vijeća biskupskih konferencija Europske Unije (COMECE) i nadbiskup Luksemburga kardinal Jean-Claude Hollerich obećao je, u ime europskih biskupa, da će se zalagati za povećan angažman i potporu Europske unije progonjenim kršćanima u Nigeriji, javlja u petak 3. srpnja Catholic News Agency (CNA).

Kardinal Jean-Claude Hollerich u svome pismu nigerijskim biskupima navodi da će Vijeće biskupskih konferencija Europske Unije utjecati da se uspostavi suradnju EU s nigerijskim vlastima u borbi protiv progona, otmica i nasilja, izrazivši solidarnost s nigerijskim kršćanskim zajednicama.

“Kršćani u Nigeriji izloženi su neprekidnim napadima terorista, pobunjenika i policijskih odreda koje u nekim slučajevima imaju obilježja progona i otvorenog nasilja”, stoji u izvještaju Europske komisije na koje se poziva kardinal Hollerich.

Prema procjenama, unazad pet godina (od 2015.) ubijeno je oko 6.000 kršćana u Nigeriji, ponajviše u režiji nigerijskih militantnih islamističkih skupina Boko Haram i Fulani, javlja u petak 3. srpnja Catholic News Agency (CNA).