Budi dio naše mreže
Izbornik

VIDEO Djeca hrvatskih branitelja predmolitelji u devetoj istovremenoj krunici "Hrvata svega svijeta"

Osijek (IKA)

Na Dan državnosti u subotu 30. svibnja organizirala se i devetu subotu zaredom molitvena online inicijativa krunica "Hrvata svega svijeta". S obzirom da se u Hrvatskoj slavi Dan državnosti i predmolitelji su bili posebni. Naime, bila su to malodobna djeca (od 6-12 godina) hrvatskih branitelja – ona kojima su očevi i majke već od malena usadili ljubav prema Bogu, obitelji i domovini, a prije svega naviku obiteljske molitve, prenosi u subotu 30. svibnja portal medjugorje-info.

Deveta istovremena krunica Hrvata svega svijeta / Foto: Screenshot/YouTube

Djeca su se uključila iz Osijeka, Zagreba, Splita, Dubrovnika i BiH. Organizatori ističu da je moliti s djecom jako važno jer im se tako daje primjer molitve, a i odgajaju se generacije koje će znati štititi istinske vrijednosti života.

Podsjetimo, ovu inicijativu organizirao je otac Ike Mandurić koji je pozvao sve Hrvate svijeta da se pridruže istodobnoj molitvi krunice za hrvatski narod u ovom teškom vremenu potresa, pandemije koronavirusa te političkih previranja.

Prvoj molitvi krunice koja je bila 4. travnja pridružilo se više od 11.000 ljudi. Od tada sve veći broj vjernika se uključuje u molitvu koja se svaki put proširuje: nadodaju se uvodne meditacije te kratki pozdravi i razmišljanja sudionika, tako da se doista može osjetiti kako diše hrvatski narod u svim svojim obitavalištima po svijetu. Tako daleko, a opet iste hrvatske, domoljubne i bogoljubne duše!

O samoj inicijativi otac Ike je rekao:
“Budimo zajedno s domovinom, svi mi Hrvati sa svih kontinenata, svećenici i Božji narod. I dopustimo da izlijemo sve naše plačuće duše. Zahvaljujući snazi milosti koju je dragi Bog dao našem narodu, molimo da naš narod bude uzdignut i temeljito obnovljen kroz ovu krizu: za vjeru, da ostane vjeran Bogu i Crkvi našeg katoličanstva, da okončamo pandemiju i obnovimo Zagreb, za naše ljude da sačuvamo svoj identitet i svoje vrijednosti, za budućnost svih hrvatskih ljudi i njihovih potomaka, i za svakog od nas sa svim našim potrebama”.

Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu svesrdno podržava ovu molitvenu inicijativu, a inicijativi se priključuju brojne molitvene zajednice i crkvene institucije kako u Hrvatskoj tako i diljem svijeta, prenosi u subotu 30. svibnja portal medjugorje-info.