Budi dio naše mreže
Izbornik

Vjernici Srijemske biskupije prikupili financijska sredstva za pomoć Banovini

Petrovaradin (TU) (IKA)

Na poziv mons. Đure Gašparovića, biskupa srijemskog, vjernici iz svih župa Srijemske biskupije iskazali su solidarnost s braćom u potrebi na Banovini te su, sakupljajući materijalna sredstva za vrijeme nedjeljne mise 10. siječnja, prikupili iznos od oko 10.000 eura, izvijestili su u nedjelju 30. siječnja iz Tiskovnog ureda Srijemske biskupije.

Akcija prikupljanja pomoći započela je još početkom siječnja, u organizaciji Srijemske biskupije te biskupijskog Caritasa Srijemske biskupije. Kako je bilo naznačeno u pismu poziva za pomoć, akcija će započeti u nedjelju, 3. siječnja apelom za pomoć kojeg su svećenici trebali proglasiti u sklopu nedjeljnoga euharistijskoga slavlja. Realizacija akcija prikupljanja sredstava bila je predviđena za nedjelju 10. siječnja, također za vrijeme nedjeljnoga euharistijskoga slavlja.

Prema svim pokazateljima, može se reći da je vijest o potresu koji se dogodio u Hrvatskoj, osobito na prostoru Petrinje, Gline i Siska, snažno odjeknula među vjernicima Srijemske biskupije. Prema svjedočanstvu mnogih svećenika, milostinja koja se skupila u nedjelju 10. siječnja bila je veća nego je to „na redovitu nedjelju“. Iz svega priloženoga, može se zaključiti da je akcija prikupljanja pomoći bila veoma dobro prihvaćena.

Sredstva su putem Caritasa Srbije uplaćena Hrvatskom Caritasu

U ime Srijemske biskupije, prikupljeni iznos od 10.000 eura biskupijski Caritas Srijemske biskupije je, putem Caritasa Srbije, proslijedio Hrvatskom Caritasu. Na taj su način vjernici Srijemske biskupije, pa i oni koji žive u skromnim materijalnim prilikama pokazali da se sjećaju, te da znaju cijeniti sve ono što je Hrvatski Caritas činio za njih u različitim prilikama.
“Akcija je bila veoma uspješna. Ljudi su sa pozornošću pratili sve što se događa na prostorima koji su pogođeni zemljotresom. I ovaj put se pokazalo koliko je važna naša kršćanska i ljudska solidarnost prilikom ovakvih i sličnih situacija, osobito kada se pojavi ovakva potreba”, prioćili iz biskupijskog Caritasa Srijemske biskupije, a prenosi Tiskovni ured Srijemske biskupije u nedjelju 31. siječnja.