Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa za studente i đake u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Misu za studente, maturante i ostale mlade predvodio je u srijedu 24. svibnja u crkvi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu vlč. Robert Farkaš, studentski kapelan. Posluživao je đakon Antonio Pekić.

“Isus je živ, Gospodar je svijeta i naš je Spasitelj“, naglasio na početku homilije kapelan Farkaš te dodao kako nam je Bog mnogo toga darovao i želi na darovati. Aktualizirajući riječi jedne svjetovne pjesme – ‘Neću biti kap, kad mogu biti slap’, pojasnio kako se do uspjeha dolazi kroz trud i žrtvu, a ne lakšim putem te mladima poručio.

„Tvoja ti vjera, dragi mladi, kaže da te Bog obdario Duhom Svetim, u sakramentima te hrani, posvećuje i jača da razviješ ono najljepše u sebi. Puno nam je toga Bog dao i puno nam toga nudi. Zato je šteta da ostaneš kap kad možeš biti slap. Budi slap u vjernosti i poslušnosti Bogu, budi slap u ljubavi prema ljudima, u dobroti srca. Budi slap kao muž ili žena u braku, kao roditelj. Budi slap na svom radnom mjestu kao profesionalac – čestit i moralan. Budi slap u društvenom životu da ono bude ljepše, pravednije, sretnije za život…“, poručio je propovjednik.

Svoju homiliju završio je snažnom porukom pjesme Antuna Branka Šimića: „Čovječe, ne idi malen ispod zvijezda“.

Uz brojne studente i mlade na misi su sudjelovali njihovi profesori na čelu s rektorom Sveučilišta u Slavonskom Brodu dr.sc. Ivanom Samardžićem.