Budi dio naše mreže
Izbornik

Požeški biskup primio provincijalnu poglavaricu Marijinih sestara

Požega (IKA)

Požeški biskup Antun Škvorčević primio je 15. listopada u Biskupskom domu u Požegi s. Samuelu Markanović, novoizabranu provincijalnu poglavaricu Marijinih sestara čudotvorne medaljice.

U pratnji provincijalke Markanović bila je predstojnica zajednice Marijinih sestara u Svećeničkom domu u Požegi s. Valerika Duvnjak. Na susretu je sudjelovao i ravnatelj Svećeničkog doma Ivica Žuljević. Provincijalnoj poglavarici, koja je minulog svibnja izabrana na tu službu, biskup je ponajprije čestitao izbor te joj je zaželio svjetlo Duha Svetoga u vođenju sestarske zajednice.

Razgovarali su o djelovanju sestara u požeškom Svećeničkom domu, gdje je s. Lujzu Petrović danas zamijenila s. Jacinta Petrović. Uz brigu o umirovljenim svećenicima u Domu, sestre daju svoj doprinos i u drugim biskupijskim središnjim ustanovama, napose u crkvi Sv. Lovre. Biskup i provincijalka osvrnuli su se na rad sestara u Bolnici sv. Rafaela na Strmcu, i o doprinosu dviju sestara podrijetlom iz Benina u Africi u bolničkom pastoralu. Pored toga raspravili su i određena pitanja vezana za biskupijski Dom sv. Antuna u Zagrebu, gdje borave studentice, kao sastavni dio zajednice studentica koje vode Marijine sestre u svom samostanu u nedalekoj Durmitorskoj ulici.

Biskup je zahvalio s. Samueli za razumijevanje i požrtvovnost kojom njezine sestre surađuju s Požeškom biskupijom na nekoliko područja njezina poslanja.