Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Kutleša čestitao mons. Németu na imenovanju za beogradskog nadbiskupa

Zagreb (IKA)

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije splitsko-makarski nadbiskup i porečki i pulski apostolski upravitelj Dražen Kutleša uputio je predsjedniku Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda mons. Ladislavu Németu čestitku povodom imenovanja za beogradskog nadbiskupa 6. studenoga 2022., koju prenosimo u cijelosti.

Preuzvišeni gospodine,

s radošću smo primili vijest da Vas je Sveti Otac imenovao nadbiskupom i metropolitom Beogradske nadbiskupije.

Kao zrenjaninski biskup, a zatim i kao predsjednik Međunarodne biskupske konferencije Sv. Ćirila i Metoda i dopredsjednik Vijeća europskih biskupskih konferencija već ste stekli dragocjena iskustva u pastoralnom radu s katoličkim vjernicima različitih nacionalnosti u kontekstu složenih društvenih i kulturnih zahtjeva i izazova današnjice, kao i u ekumenskim nastojanjima.

Međuljudski odnosi i povjerenje koje ste ustrajno gradili bit će Vam zasigurno potpora i pomoć na novoj službi gdje Vas očekuju svećenici, redovnici i redovnice, članovi pokreta i sav vjerni puk Beogradske nadbiskupije i metropolije.

Stoga Vam ovim radosnim povodom upućujem srdačne čestitke u ime Hrvatske biskupske konferencije, sa željom da Vas Krist Gospodin ispuni svojim Duhom istine i ljubavi kako biste vodili povjereni Vam narod.

Ad multos annos! 

✠ Dražen Kutleša
predsjednik HBK