Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana sjednica Odbora HBK za sredstva društvenih komunikacija

Zagreb (IKA/TU)

Sjednica Odbora za sredstva društvenih komunikacija Hrvatske biskupske konferencije, pod predsjedanjem predsjednika Odbora zagrebačkog pomoćnog biskupa Mije Gorskoga, održana je u četvrtak 21. ožujka u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu, izvijestio je Tiskovni ured HBK.

Nakon uvodne molitve i usvajanja zapisnika s prethodne sjednice, članovi Odbora upoznati su s pripremama susreta hrvatskih i slovenskih katoličkih medijskih djelatnika koji će se u organizaciji Odbora HBK-a za sredstva društvenih komunikacija i Koordinacije katoličkih medija Slovenske biskupske konferencije održati 12. listopada 2024. u Ljubljani.

Istaknuta je važnost toga susreta u smislu boljeg upoznavanja i produbljivanja suradnje između katoličkih medijskih djelatnika i medija iz dviju zemalja, kao i uzajamnog pružanja potpore u što boljem ostvarivanju zajedničkog poslanja evangelizacije na području medija. Na sjednici je predstavljena ovogodišnja poruka pape Franje za Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija koja je, zaključili su, vrlo aktualna i upozorava na dramatične izazove s kojima se susreću suvremeni mediji.

Članovi Odbora su upoznati su i s projektom „Kritička analiza dezinformacija o vjerskim temama“ čiji je nositelj Hrvatsko katoličko sveučilište u partnerstvu s Hrvatskim  katoličkim radijem i Hrvatskim društvom katoličkih novinara. Odbor je istaknuo potrebu održavanja redovitih susreta voditelja i djelatnika nad/biskupijskih tiskovnih ureda kako bi produbili suradnju i spremnije odgovorili na izazove aktualnoga trenutka, izvijestio je Tiskovni ured Hrvatske biskupske konferencije.