Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Glasnović krstio šesto dijete obitelji Ivić

Dubrovnik (IKA)

Šesto dijete u obitelji Ivić krstio je na drugu nedjelju došašća, 4. prosinca, dubrovački biskup Roko Glasnović u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku.

Tumačeći nedjeljnu evanđeosku poruku, biskup Glasnović govorio je o Ivanu Krstitelju i iščekivanju rođenja Božjeg sina. Tijekom došašća u liturgijskim čitanjima susreću se neki likovi koji na razne načine upućuju na rođenje Isusa Krista, a to su Izaija, sv. Ivan Krstitelj i Marija. Biskup je poručio kako je potrebno pripraviti put kako bi Gospodin mogao doći, slušajući kako Ivan Krstitelj, čovjek velike vjere i poniznosti, opominje i „viče“ u pustinji.

„Našim smo grijehom podigli zid između Boga i nas. Potrebno je ispuniti ponor taštine, prolaznosti, potrebno je sniziti se, spustiti planine naše oholosti i samodostatnosti. To su planine koje dobro poznajemo. Nema kompromisa s grijehom“, istaknuo je biskup Glasnović.

Potaknuo je da na tom putu upravo uzmemo za primjer sv. Ivana Krstitelja i druge svece koji su svojim životom pokazali kako je obraćenje moguće, kako je moguće „pobijediti“ sebe i susresti se s Bogom. „Dopustimo da nas Bog uvjeri da smo i mi danas glas Božji, nama je ponuđeno Evanđelje. Isus kaže ‘kao što je mene Otac poslao, i ja vas šaljem’. Poslanje je tu i trebamo ga prihvatiti i ispuniti“, kazao je biskup istaknuvši kako je važno da donosimo plodove dostojne obraćenja i budemo vjerodostojni.

Na kraju mise biskup Glasnović je čestitao uime cijele zajednice obitelji Ivić te je, prema obredu krštenja, podijelio poseban blagoslov roditeljima djeteta.

Na misi je pjevao Mješoviti katedralni zbor. Na kraju mise biskup je podijelio paketiće slatkiša okupljenoj djeci i tako obilježio nadolazeći blagdan sv. Nikole.