Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Košić podijelio sakrament svete potvrde u Vojniću

Vojnić (IKA)

U Župi sv. Ante Padovanskoga u Vojniću na 25. nedjelju kroz crkvenu godinu, 20. rujna, održana je sveta krizma koja je dugo odgađana. Čak 69 mladih po rukama mjesnoga biskupa mons. Vlade Košića primilo je sedam darova Duha Svetoga.

Svečana misa slavljena je na otvorenom, ispred crkve, prema svim propisima Stožera civilne zaštite. Župnik, fra Ivo Bošnjak, pozdravio je biskupa i sve nazočne. Biskup Vlado Košić – raspoložen vidjevši mlade – u svojoj nadahnutoj i jednostavnoj propovijedi osnažio je mlade u pouzdanju u Isusa Krista, našeg spasitelja u snazi Duha Svetoga koji je poveznica s Bogom Ocem.

Biskup je temeljio svoju propovijed na nedjeljnim svetopisamskim čitanjima: Mt 20,1-16a: „Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar?“, Iz 55,6-9 „Tražite Gospodina dok se može naći, zovite ga  dok je blizu!“ , Fil 1,20c-24.27a „Samo se ponašajte dostojno evanđelja Kristova“. Budite sljedbenici  i svjedoci prema svakom čovjeku ljubavi Božje i darova Duha Svetoga.

U koncelebraciji s biskupom bili su mjesni župnik fra Ivo Bošnjak, policijski kapelan PU Sisačko-moslavačke don Ivo Borić, čest i drag gost ove župne zajednice te don Neven Vuković iz Splitsko-makarske nadbiskupije. Slavlje – duhovsko rađanje župne zajednice sv. Ante u Vojniću svojim je pjesmama uveličao mješoviti župni zbor pod ravnanjem vjeroučitelja Ivice Josipovića i orguljaša Josipa Goluba.

Podsjetimo, Župa sv. Ante Padovanskoga u Vojniću od polovice kolovoza do danas – u uvjetima dozvoljenoga prema odrednicama Stožera civilne zaštite – pokazuje svoje aktivnosti. Uz angažman mladoga i poletnog župnika sa suradnicima pokazuje svoj rast. Najprije su obilježili 25. obljetnicu dolaska prognanih Hrvata iz BiH, posebno iz Banjolučke biskupije, potom je slavljena misa na zidinama pavlinskoga samostana iz 1303. godine koju je predvodio mjesni biskup Sisačke biskupije mons. Vlado Košić. I sada krizma.