Budi dio naše mreže
Izbornik

Caritas Sisačke biskupije u suradnji s Hrvatskim Caritasom zaposlio 20 žena stradalih u potresu

Sisak (IKA)

Caritas Sisačke biskupije u suradnji s Hrvatskim Caritasom započinje novi projekt „Program gerontodomaćica CSB – zapošljavanje žena stradalih u potresu“. Potpisivanje ugovora o radu s novozaposlenim ženama održano je u četvrtak, 1. prosinca u prostorima Caritasa i pučke kuhinje u Sisku.

Tom prigodom ravnateljica sisačkog Caritasa Kristina Radić zaželjela je novim zaposlenicama obilje Božjeg blagoslova u radu, ali i zahvalila Hrvatskom Caritasu na izvrsnoj suradnji u realizaciji ovog i drugih projekata.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik u izjavi za IKA-u i HKR rekao je da tim projektom Hrvatski Caritas uz blagoslov biskupa, posebno Biskupske komisije za Hrvatski Caritas, želi stvarati dodanu vrijednost i dok obnavlja kuće, fokus djelovanja uvijek stavlja na potrebitog čovjeka.

Tim projektom, pojasnio je fra Tomislav, nezaposlene žene dobivaju posao i ostvaruju sva radnička prava te ostaju u zajednici zajedno sa svojim obiteljima koje dobivaju još jednu plaću u domaćinstvo. A prema riječima fra Tomislava, najvažnije je da će zaposlene žene od sada pružati pomoć starijem i nemoćnom stanovništvu. Zahvalio je Caritasu Sisačke biskupije što se uključio u projekt.

Projekt u trajanju od 12 mjeseci financiran je sredstvima Hrvatskog Caritasa u iznosu od 1.650.513,00 kn, a za cilj ima ublažavanje životnih okolnosti koje su pogoršane nakon razornog potresa te revitalizaciju potresom pogođenog područja zapošljavanjem žena čiji su domovi teško stradali. Jednako važan, cilj projekta je i podrška i pomoć u ostvarivanju osnovnih životnih uvjeta te oporavak i podizanje kvalitete života za starije i/ili nemoćne osobe na području stradalom od potresa.

Caritas Sisačke biskupije zaposlio je tako, 20 do sada nezaposlenih žena, od kojih će svaka pružati svakodnevnu pomoć i podršku za minimalno 4 korisnika, odnosno ukupno će projektom biti obuhvaćeno minimalno 80 nemoćnih i/ili osoba starije životne dobi.