Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka nadbiskupa Németa novoimenovanom banjolučkom biskupu Majiću

Beograd (IKA)

Beogradski nadbiskup i metropolit te apostolski upravitelj Zrenjaninske biskupije Ladislav Német, SVD, uputio je u petak 8. prosinca čestitku novoimenovanom banjolučkom biskupu Željku Majiću koju prenosimo u cijelosti.

Preuzvišeni gospodine

novoimenovani biskupe banjolučki!

Danas na svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, kada radosno slavimo našu nebesku Majku i njenu ulogu u Povijesti spasenja te blizinu svim ljudima osobito pak kršćanskome puku; na ovaj tako znakoviti dan koji nam je donio novu radost i novu nadu za Crkvu: Sveti Otac papa Franjo izabrao Vas je i postavio za apostolskog nasljednika u Banjolučkoj Crkvi.

Vi ste od danas postavljeni kao pastir ove nam drage sestrinske Biskupije da je čuvate i štitite te da je uvijek iznova čistite evanđeoskom ljepotom i hranite Božjom dobrotom.

U ime Crkve Beogradske – svećenika, redovnika, Bogu posvećenih osoba i vjernika laika – iskreno Vam čestitam na povjerenju, koje Vam je ukazao Petrov nasljednik i želimo Vam, da možete pod nadahnućem tolikog oblaka svetih i svjedoka Božjih upravljati narodom Božjim.

† Ladislav Német,

beogradski nadbiskup i metropolit