Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka s. Lidije Bernardice Matijević požeškom biskupu Ivi Martinoviću

Požega (IKA)

Čestitku požeškom biskupu Ivi Martinoviću prigodom njegova biskupskog ređenja koju je u subotu 8. lipnja 2024. izgovorila predsjednica Hrvatske redovničke konferencije s. Lidija Bernardica Matijević, prenosimo u cijelosti.

U ime Hrvatske redovničke konferencije i Vijeća franjevačkih zajednica srdačno pozdravljam preuzvišenog nuncija mons. Giorgia Linguu, mnogopoštovanog predsjednika Hrvatske biskupske konferencije mons. Dražena Kutlešu, mnogopoštovane nadbiskupe i biskupe, mnogopoštovane poglavare i poglavarice, svećenstvo, časne sestre, predstavnike državnih vlasti i vjerni puk.

Danas redovništvo čestita Požeškoj biskupiji i biskupu Ivi. Najveća hvala ide dobrom Bogu koji je u svojoj zamisli povezao zlatnu, ali mirnu i poniznu zapadnu Slavoniju, iskustvo upravljanja fra Ive na prostorima Zagreba i Dalmacije s franjevačkom jednostavnošću koja oplemenjuje svaku dušu koju dotakne. Gospodnje je to djelo koje ćemo pratiti i podržavati molitvama.

Mnogopoštovani biskupe Ivo, vjerujem da danas mnogi u skrovitosti srca misle kako je Franjin zaokret prema gubavcu, ljubav prema odbačenima i rubnima upravo temelj na kojem ćete graditi svoju pastirsku službu. Hrvatska redovnička konferencija i Vijeće franjevačkih zajednica ispraćaju Vas kao provincijala koji je vjerodostojno i ponizno potvrdio svoj zavjet poslušnosti. Gospodin koji vidi ono što je nama skriveno, u Vašem odgovoru, posluhu i obećanjima neka gradi što je priredio za sve nas. U vjeri i nadi želimo svako dobro Vama i cijeloj Požeškoj biskupiji kojoj ste povjereni.

Bogu na slavu!

Mir i dobro!

Lidija Bernardica Matijević
predsjednica HRK