Budi dio naše mreže
Izbornik

Dodijeljene stipendije Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije

Split (IKA)

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić, na prijedlog Upravnog vijeća nadbiskupijskog Caritasa, dodijelio je stipendije učenicima i studentima slabijeg imovinskog stanja, priopćio je 16. prosinca nadbiskupijski Tiskovni ured.

Ove godine odobrene su stipendije za 46 studenata i 54 učenika srednjih škola. Visina stipendije za studente je tisuću kuna, a za učenike 700 kuna. Zbog situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa ove godine, nema zajedničkog susreta nadbiskupa sa stipendistima.

Stipendiranje studenata i učenika redoviti je program Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije, a glavni kriteriji dodjele su socijalni status obitelji, redovno upisana godina studija te aktivnosti u župnoj zajednici. Iz godine u godinu, sukladno mogućnostima, raste iznos stipendija i broj stipendista. Tako su prošle godine dodijeljene ukupno 72 stipendije, a ove godine njih 100.

Po primitku stipendije, stipendisti se uključuju u volonterski rad pri Caritasu Splitsko-makarske nadbiskupije ili u župnom Caritasu, kao znak zajedništva u Crkvi te solidarnosti i suradnje s potrebitima.