Budi dio naše mreže
Izbornik

Drugi dan trodnevnice u Brestju

Zagreb (IKA)

Drugoga dana trodnevne priprave za župnu svetkovinu u Župi Dobrog Pastira u zagrebačkom naselju Brestje, u petak 28. travnja misno slavlje predvodio je duhovnik u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu vlč. Anto Pavlović.

Suslavili su domaći župnik i sesvetsko-vugrovečki dekan vlč. Zlatko Pavetić, umirovljeni svećenik Zadarske nadbiskupije don Josip Dučkić i docent na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu vlč. Anđelo Maly.

Vlč. Pavlović u homiliji je istaknuo život sv. Pavla te kako mu Barnaba dolazi kao onome koji može pomoći u naviještanju Riječi. No, “Pavao se boji jer zna da mora mnogo propatiti. Sa svakim od nas Bog ima plan i poziva nas. I često reagiramo isto kao i sv. Pavao, strah nas je što nam život stavlja na put. Ali zapravo često zanemarujemo upravu onu rečenicu koju je i Pavao smetnuo s uma – Bog nas je pozvao. Svakoga od nas na svoj način Bog poziva. To je Božji poziv, a Bog nas ne ostavlja bez svoje snage“, istaknuo je propovjednik.

Na misi su sudjelovali i bogoslovi, među kojima župljani Petar Cigelj, Filip Pranjić i Kristijan Kolonić, a liturgijsko pjevanje predvodio je zbor mladih „Djeca Božja“.