Budi dio naše mreže
Izbornik

Dubrovnik: Drugu adventsku svijeću upalio nadbiskup Puljić

Dubrovnik (IKA)

Drugu adventsku svijeću na adventskom vijencu na prostoru između Kneževa dvora i dubrovačke katedrale u subotu 3. prosinca, uoči druge nedjelje došašća, upalio je nekadašnji dubrovački biskup, a sada zadarski nadbiskup Želimir Puljić, u pratnji dubrovačkog biskupa Roka Glasnovića, izvijestila je Dubrovačka biskupija.

Mons. Puljić u Dubrovnik je došao radi predstavljanja svoje knjige o pohodu sv. Ivana Pavla II. Dubrovniku pod nazivom „Dubrovnik je odsada i moj grad“.

Službu riječi predvodio je katedralni župnik don Marin Lučić. U prigodnom nagovoru župnik Lučić naglasio je da nas je Bog toliko ljubio da je došao k nama kako bismo mu otvorili svoje srce. „Bog dolazi, on nas poziva, to je radost da Bog nije daleko nego blizu, u našem srcu, on je bliži nama negoli mi sami sebi“, kazao je. Potaknuo je okupljene vjernike da im ovo došašće bude vrijeme otvorenosti i promišljanja o tome što je Bog napravio za nas i što mi trebamo napraviti za druge. „Neka nam ovo došašće na poseban način pomogne da prepoznamo Boga u čovjeku, u svima koje ćemo susresti“, zaključio je don Marin Lučić.

Adventske pjesme tijekom obreda pjevao je katedralni zbor pod vodstvom prof. Luce Ćatić.

Nakon molitvenog programa okupljeni vjernici ostali su u druženju uz čaj i prikle, a adventske listiće s molitvama i razmatranjima uz drugu nedjelju i drugi tjedan došašća podijelili su im članovi Vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciju, prenosi Dubrovačka biskupija.