Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovne vježbe u Došašću s Papom, kardinalima i laicima

Vatikan (IKA)

Od 4. do 18. prosinca održavat će se svakoga petka ujutro u vatikanskoj dvorani za audijencije adventska duhovna obnova, priopćila je 27. studenoga Prefektura papinske kuće, prenosi Vatican News.

Pozvani su svi kardinali, nad/biskupi, i djelatnici Rimske kurije i Rimskoga vikarijata kao i redovnici, a s njima je i papa Franjo.

Propovjednik papinske kuće kardinal Raniero Cantalamessa najavio je kao temu „Nauči nas dane naše brojiti, da steknemo mudro srce“ (Ps 90,12) s podnaslovom „Pandemija: prilika za promišljanje o nekim vječnim istinama“. „U godini obilježenoj strašnom činjenicom koronavirusa želimo se potruditi izvući poruku za naš vjernički život“, dodao je franjevac kapucin.

Za tri adventska petka odabrao je tri „vječne istine“: Svi smo smrtni, „jer ovdje nemamo stalnoga grada“; Život vjernika ne završava zemaljskom smrću, jer ih čeka život vječni; Nismo sami i napušteni na našem planetu jer je „Riječ tijelom postala i prebivala među nama“.

Adventske duhovne vježbe počinju svaki petak u 9 sati u Auli Pavla VI., gdje se održavaju opće audijencije srijedom, i koja može primiti više od 6000 osoba, dakle bit će dovoljno prostora za održavanje propisane distance.