Budi dio naše mreže
Izbornik

Fra Lucije Jagec proslavio zlatnu misu

Čakovec (IKA)

Član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Lucije Jagec proslavio je u nedjelju 9. srpnja zlatnu misu u župnoj crkvi svetog Nikole biskupa u Čakovcu.

Fra Lucije je predslavio misu kojom je zahvalio Bogu na milostima u godinama njegova služenja Božjem oltaru i ljudima u zajedništvu s brojnim svećenicima, među kojima je bio i provincijalni ministar fra Milan Krišto. Među brojnim vjernicima, bili su prisutni i bogoslovi te časne sestre.

Fra Željko Željeznjak je u propovijedi istaknuo brojne trenutke zlatomisnikova služenja Crkvi i Hrvatskoj franjevačkoj provinciji svetih Ćirila i Metoda u kojoj je tijekom devet godina služio kao ekonom, vikar i provincijalni ministar. Fra Lucije trenutno pripada bratstvu samostana svetog Ivana Krstitelja u Varaždinu, gdje je i dalje aktivan među vjernicima i u bratstvu.

Svečaru su se obratile nećakinja i pranećakinja te gvardijan i župnik fra Josip Grubišić.

Provincijal Krišto je na kraju slavlja izrekao riječi zahvale u ime franjevaca na mnogim dobrima po kojima je fra Lucije doprinio bratstvu.

Fra Lucije je na koncu mise zahvalio Bogu, obitelji, pokojnim roditeljima, svojim sestrama i ostalima koji su ga pratili na njegovom životnom putu, a podsjetio je i na zlatnu obljetnicu fra Franje Tomaševića, fra Stanka Belobrajdića, vlč. Josipa Horvata, ali i ostale subraće iz generacije.