Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočašće Zadarsko-šibenskog bratstva OFS-a sv. Nikoli Taveliću

Šibenik (IKA)

Godišnje hodočašće Zadarsko-šibenskoga područnog bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Sv. Nikola Tavelić“ u Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića u Šibeniku, održano je u subotu 7. studenoga.

Hodočašće, koje se redovito održava u subotu prije blagdana prvoga hrvatskog kanoniziranog sveca, ove godine obilježeno je na simboličnoj razini. Naime, zbog posebnih epidemioloških mjera i preporuka, na susretu je bilo svega tridesetak članova iz devet aktivnih i formalno uspostavljenih bratstava Područnog bratstva.

Na početku je hodočasnike dočekao i pozdravio domaćin, rektor Svetišta i gvardijan Samostana sv. Frane fra Ivan Bradarić. Franjevačke trećoredce podsjetio je na slavlje jubilejske godine (50 godina od kanonizacije) sv. Nikole Tavelića te na skoru proslavu svečeva blagdana 14. studenoga. Potom je pozdrav uputio ministar Područnog bratstva brat Ante Labor te je izrekao i izvješće.

Program hodočašća nastavljen je liturgijsko-molitvenim programom koji je predvodio duhovni asistent Zadarsko-šibenskog područnog bratstva Franjevačke mladeži (Frama) fra Ivan Penava. Ideja je, naime, da se na ovakvim susretima također okupljaju članovi Frame. o. Penava je predvodio pokorničko bogoslužje koje je franjevačke trećoredce uvelo u sakrament ispovijedi. Nakon ispovijedi fra Ivan je predmolio pobožnost sv. Nikoli Taveliću.

Zatim je, kao vrhunac susreta i zajedništva slavljena euharistija koju je predslavio duhovni asistent Područnog bratstva OFS-a fra Stipe Nimac.

Članovi OFS-a i Frame zadržali su se poslije slavlja u bratskom druženju uz zakusku koju su pripremili fratri Samostana sv. Frane i članovi mjesnoga bratstva OFS-a Šibenik-Sv. Frane.

Opširnije na Facebook stranici Sveti Frane Šibenik