Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvatski Caritas uplatio 10 tisuća kuna za pomoć obiteljima u potrebi iz župe u Čučerju

Zagreb (IKA)

Hrvatski Caritas (HC) uplatio je iz fonda programa "Za 1000 radosti" deset tisuća kuna Caritasu župe Pohoda Blažene Djevice Marije iz Čučerja koja nakon potresa u ožujku u Zagrebu skrbi za 280 obitelji, izvijestio je u srijedu, 11. studenog, Hrvatski Caritas.

Župa Pohoda Blažene Djevice Marije iz Čučerja kroz svoj župni Caritas nastoji pomoći potrebite i stradalnike od potresa koji je u ožujku 2020. godine pogodio Zagreb i okolicu. U odnosu na 2019. godinu kada je župni Caritas skrbio za 37 obitelji ove godine ima ih 280. Potrebe obitelji koje su se našle u nenadanim životnim teškoćama prelaze mogućnosti župe pa se župnik vlč. Marko Torbar za pomoć obratio i Hrvatskom Caritasu.

Kako bi pridonijeli prikupljanju hrane, kućanskih potrepština i ogrijeva Hrvatski Caritas je odlukom ravnatelja mons. Fabijana Svaline iz fonda programa „Za 1000 radosti“ podržao aktivnosti župnog Caritasa Čučerje  donacijom novčane pomoći u iznosu od deset tisuća kuna.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina

„Želimo podržati napore koje ulažu vrijedni volonteri te iskazati kršćansku solidarnost potrebitim obiteljima u ovim neizvjesnim vremenima“, rekao je mons. Svalina.

U razgovoru za Informativnu katoličku agenciju, župnik Marko Torbar izrazio je i zahvalnost za odaziv mnogim dobročiniteljima koji su proteklih mjeseci pomogli najpotrebnijima te su tako u župi uspjeli podijeliti drva za 25 najugroženijih obitelji. Caritas u Čučerju vrlo je aktivan. Od svibnja ove godine svjedoče velikim potrebama, ali i velikoj dobroti: „Nije im lako stati na noge, ljudi imaju dvorišta ali kuće su oštećene, našli su se u takvoj situaciji i zato nastojimo zaista kao sestre i braća, kao što često govorimo na misi, biti tu jedni za druge”.

Vlč. Marko Torbar, župnik župe Pohoda BDM u Čučerju

„Od srca hvala na svakoj pomoći, na volontiranju, na uključivanju, na molitvi. I jedna iskrena molitva u kojoj mislimo na svog bližnjeg, na nekog tko je sam i napušten, znači mnogo! Opraštajmo, držimo se zajedno u ovim vremenima. S pouzdanjem u Gospodina koji bdije nad nama i svakoga nas dana poziva da ljubimo drugoga kao sebe samoga, vjerujmo u bolje sutra. Majko Božja Čučerska, moli za nas i blagoslovi nas!“ poručio je župnik Torbar.

13.09.2020., Zagreb – Tradicionalno marijansko prostenje u Cucerju kraj Zagreba. Sveta misa je odrzana pod velikim satorom na skolskom igralistu jer je crkva tesko ostecena u potresu.
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL