Budi dio naše mreže
Izbornik

Iz tiska izišao "Katolički tjednik" 4/2022.

Sarajevo (IKA)

Središnja tema novoga broja "Katoličkog tjednika", koji objavljuje Vrhbosanska nadbiskupija u Sarajevu, je ekumenizam i Molitvena osmina za jedinstvo kršćana, objavio je mrežni portal katoličkog tjednika - Nedjelja u četvrtak 27. siječnja.

Druga polovica siječnja rezervirana je za ekumensku inicijativu poznatiju kao Molitvena osmina za jedinstvo kršćana. U povodu toga Katolički tjednik je sugovornika našao u kardinalu Mariju Grechu, generalnom tajniku Biskupske sinode.

Ne čudi što Crkva danas kao samu “dušu” ekumenizma vidi i u prvi plan stavlja onaj duhovni ekumenizam. O tome je razmišljanje pod nazivom Treba li nam Molitva za jedinstvo kršćana? napisao dr. vlč. Mario Bernadić.

Opće je poznato kako je Dubrovačka Republika civilizacijski bila ispred svoga vremena. Osim specifične lokalne uprave i stoljetnoga mirnog suživota sa svojim susjedima, posebnost ovoga grada je zabrana prodaje robova donesena 27. siječnja 1416. Nažalost, ovaj su nadnevak i ideja koju je nosio, pomalo zaboravljeni… Više o tome u tekstu Dubrovački poučak o ropstvu.

U svom novom prilogu Zoran Stojanović piše o Životu u okrilju molitve i Vran planine.

Josip Vričko se u svojoj redovitoj rubrici Tjedni društveno-politički inventar pita Pojede li se što, ministrice? aludirajući na nespretne izjave ministrice Turković o kvaliteti života ljudi u BiH.

U novoj reportaži zaputili smo se u Zenicu u Katolički školski centar Sv. Pavao.

Obredom biskupskog ređenja tijekom euharistijskog slavlja u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku 22. siječnja zaređen je novi dubrovački biskup mons. Roko Glasnović.

Svećenici, redovnice i redovnici, koji uglavnom službuju u gradu Sarajevu, te bogoslovi čestitali su 22. siječnja u prostorijama Svećeničkoga doma imendan vrhbosanskom nadbiskupu Vinku kard. Puljiću.

Misom zadušnicom koju je predslavio vojni kapelan u Travniku i Žepču vlč. Goran Kosić obilježena je 18. siječnja u župnoj crkvi Sv. Ilije Proroka u Kiseljaku 28. obljetnica utemeljenja 3. gardijske brigade HVO-a Jastrebovi. U župi Sv. Josipa u Zenici 19. siječnja generalni tajnik BK-a BiH mons. Ivo Tomašević predslavio je euharistiju u prigodi otvaranja velike devetnice u susret proslavi patrona ove vjerničke zajednice.

Vašoj pozornosti preporučamo ostale standardne rubrike. Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba, glasove nove evangelizacije!