Budi dio naše mreže
Izbornik

Izabrano novo nacionalno vodstvo HKLD-a

Osijek (IKA)

U Osijeku je 7. prosinca održana redovita XXVII. godišnja izborna skupština Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD) na kojoj su izabrana nova upravna tijela Društva. Za novog predsjednika HKLD-a izabran je doc. dr. sc. Rok Čivljak, zamjenik ravnateljice Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” iz Zagreba.

Susret u Osijeku započeo je misnim slavljem u konkatedrali Sv. Petra i Pavla koje je predvodio mons. Ivan Ćurić, pomoćni biskup đakovačko-osječki, inače svojevremeno duhovnik slavonskobrodske podružnice HKLD-a. U svojoj propovijedi istaknuo je kako su katolički liječnici pozvani zalagati se za zaštitu ljudskog života i čovjekovog dostojanstva, u njegovom osobnom i obiteljskom integritetu. Koncelebrirali su prof. dr. Ivan Bodrožić, duhovnik HKLD-a, don Stipan Šurlin, duhovni asistent podružnice Split te mons. Adam Bernatović, katedralni župnik.

Nakon izvještajnog dijela Skupštine i predstavljanja kandidata za nova upravna tijela HKLD-a održano je tajno glasovanje izaslanika iz 23 podružnice na kojem je za novog predsjednika HKLD-a izabran doc. dr. sc. Rok Čivljak, zamjenik ravnateljice Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” iz Zagreba, a za dopredsjednike prof. dr. sc. Ivica Grković, profesor anatomije s Medicinskog fakulteta u Splitu i dr. sc. Petar Bilić iz Klinike za psihijatriju Vrapče.

U svome zahvalnom govoru, dr. Čivljak prisjetio se početaka i velikana Društva Margarite Peraica, Antuna Švajgera i Branimira Richtera uz koje je odrastao u duhovnom i profesionalnom smislu te je izrazio nadu kako će se glas katoličkih liječnika više čuti, osobito kad je riječ o medicinsko-bioetičkim temama. Ujedno je zahvalio i dosadašnjoj predsjednici prof.dr.sc. Ani Planinc-Peraica na svemu što je napravila u svome mandatu.

Ključne riječi:
hkld Ivan Ćurić novo vodstvo Osijek