Budi dio naše mreže
Izbornik

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u posjetu Stožeru civilne zaštite u Petrinji

Petrinja (IKA)

Donacija koju su stanovnici livanjskoga kraja u BiH prikupili za stradalo stanovništvo Banovine prispjela je u četvrtak, 21. siječnja godine na lokaciju baze operacije Civilne zaštite Pigik na području Petrinje. U toj je prigodi Stožer civilne zaštite u vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ u Petrinji posjetio i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Livnjak Zlatko Dalić, izvijestio je portal potresinfo.gov.hr Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.


U sklopu donacije jedna je mobilna kućica dopremljena u Nebojan za obitelj koja je u potresu ostala bez svog doma.
Donacija uključuje i tri tegljača građevinskog materijala, koji je primarno namijenjen obnovi stambenog fonda na području Sisačko-moslavačke županije koje je stradalo u nedavnom razronom potresu. Povrh toga, dva konvoja doniranih prehrambenih proizvoda za stradale obitelji preuzeli su volonteri Hrvatskog Crvenog križa u Petrinji
Naknadno će iz Livna za Petrinju biti upućene i dvije drvene kućice za smještaj postradalih u potresu.

U prikupljanju sredstava za stradalu Banovinu sudjelovali su pripadnici DVD-a Lištani, moto-kluba Vukovi te navijačka skupina Konjica iz livanjskog kraja. Isporuku donacije od Livna do Petrinje pratili su livanjski gradonačelnik Darko Čondrić te konzul RH u Livnu Tomislav Vrdoljak, objavio je portal potresinfo.gov.hr Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u četvrtak 21. siječnja.