Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Bozanić uputio pismo predsjedniku Talijanske biskupske konferencije kardinalu Bassettiju

Zagreb (IKA)

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, prigodom pandemije kojoj svjedočimo uzrokovane koronavirusom, uputio je predsjedniku Talijanske biskupske konferencije kardinalu Gualteriju Bassettiju, nadbiskupu Perugia-Città della Pieve, pismo koje prenosimo u cijeosti.

Uzoriti gospodine,

u ovom trenutku kušnje uzrokovane širenjem zaraze virusom Covid-19, Vama i Crkvi u Italiji izražavam ljudsku i kršćansku blizinu Crkve zagrebačke.

Mislim prije svega na bolesne, one koji su pogođeni koronavirusom i koji žive u nesigurnosti zbog ionako narušenog zdravlja. U molitvi se naročito spominjem zdravstvenog osoblja, koje velikodušno odgovara na zahtjeve ovog kriznog trenutka, kao i onih koji na različite načine nastoje pomoći osobama u nevolji i cijelom društvu.

Crkva zagrebačka pridružuje se velikoj molitvenoj zajednici koja svako trpljenje povjerava Bogu i u vjeri traži podršku, uzdajući se u božansku dobrotu i zaštitu. Neka Blažena Djevica Marija zagovara cjelokupnu ljudsku zajednicu i potrebitima donese utjehu, navodi se u poruci kardinala Bozanića predsjedniku Talijanske BK.