Budi dio naše mreže
Izbornik

Klanjanje pred Presvetim za zaustavljanje pandemije u svijetu

Dubrovnik (IKA)

Klanjanjem pred Presvetim u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku, u kojoj se časti Gospa od Porata, molitelji u katedrali i u online prijenosu u petak, 29. svibnja pridružili su se papi Franji i svima koji su u različitim marijanskim svetištima diljem svijeta danas molili za potrebe čovječanstva pogođenog pandemijom. Sada su to osobito zemlje Središnje i Južne Amerike.

Dubrovački biskup Mate Uzinić pridružio je nakanama i maturante koji danas završavaju srednjoškolsko obrazovanje, zatim cijeli narod u predvečerje dana kada se slavi Dan državnosti Republike Hrvatske te za druge različite potrebe.

Molitvom Isusu Kristu sv. Pavla VI., pape, čiji spomen se slavio, a i čija razmišljanja su se često čitala tijekom večernjih molitava u dubrovačkoj katedrali, razmatralo se o tome tko i što je sve Isus za čovjeka. U klanjanju s molitvom krunice darova Duha Svetoga biskupu su pomogli predmoliti s. Katarina Mihić i bogoslov Jure Paponja. Ova krunica se sastoji od sedam desetica, a svaka desetica od jednog Očenaša, sedam Zdravo Marija i jednog Slava Ocu te prigodnim razmatranjima o svakom od sedam darova Duha Svetoga.

Pjevanjem himna „Dođi, Duše Presveti“ kojeg je predvodila voditeljica katedralnog zbora Maja Marušić vjernici su zazvali prisutnost Branitelja, Duha Istine, a uz molitve pred Presvetim biskup je svima podijelio blagoslov. Na kraju je izmoljena i Molitva Gospi od Porata.

U subotu u 20 sati Duhovsko bdjenje iz katedrale bit će u izravnom prijenosu, čime će završiti online prijenosi večernjih molitava dok će se prijenosi nedjeljnih misa nastaviti.