Budi dio naše mreže
Izbornik

Knjige Kršćanske sadašnjosti za djecu i mlade

Zagreb (IKA)

U predbožićno vrijeme Kršćanska sadašnjost pripremila je četiri knjige namijenjene djeci i mladima.

Biblija za mališane u tvrdom uvezu, pogodnom za malene ruke, jednostavnim tekstom i živopisnim ilustracijama pomaže djeci da steknu prvu sliku o Bogu koji voli svijet i ljude koje je stvorio.

Moja Biblija uspavanka na 94 stranice donosi prerečene i prepričane biblijske događaje i zgode na način da ih mogu usvojiti najmanja djeca. Biblija uspavanka potaknut će dječju maštu, probuditi zanimanje, ispričati važne biblijske priče i prenijeti vrednote.

Slikovnica Sveti Nikola bake Julijane autora Stjepana Licea otkriva kako je sveti Nikola počeo donositi darove i zašto ih stavlja baš u čizme.

Priča o Božiću slikovnica je koja priča o dolasku Sina Božjega kao čovjeka u ljudsku povijest, prateći događanja od anđelova navještenja Mariji i rođenja u Betlehemskoj štalici, preko pohoda pastira i triju mudraca, sve do bijega u Egipat. Već po sebi dramatična, pripovijest o Božiću ispričana je ovdje na narativan, dinamičan način, a napetost i tajnovitost koja obavija evanđeoske događaje ostaje sačuvana; nakana autorice Stephanie Jeffs je ne ostaviti čitatelja, dijete, po strani kao pasivnog promatrača, već ga uključiti u evanđeoske događaje koji nisu tek priča poput mnogih, već stvarnost koja dotiče i njega samog. U toj aktualizaciji evanđeoskih događaja velika je zasluga ilustracija Johna Haysoma, koje će svojim prikazom i specifičnim, vrlo sugestivnim koloritom na tvrdo ukoričenim stranicama s lakoćom povesti dijete u Palestinu od prije 2000 godina.