Budi dio naše mreže
Izbornik

Križ SHKM-a nastavlja obilaziti župe Bjelovarsko-križevačke biskupije

Križevci (IKA)

Mladi Bjelovarsko-križevačke biskupije prenose križ Susreta hrvatske katoličke mladeži od župe do župe, a na Uskrs, 17. travnja, stigao je u Križevački dekanat, u Župu sv. Ane u Križevcima.

Mladi prenošenjem križa od župe do župe žele da što više vjernika čuje za SHKM koji će se ove godine održati u njihovoj biskupiji, ta da bi mole za susret, njegovu pripremu i sve mlade koji će na njemu prisustvovati iz različitih krajeva Hrvatske.

Križ SHKM-a je u Križevački dekanat stigao nakon što je prošao Garešničkim, Čazmanskim i Zelinskim dekanatom.

Prije početka mise, mladi su križ unijeli u crkvu i predstavili ga okupljenim vjernicima, a zatim je započelo samo  euharistijsko slavlje koje je predvodio povjerenik za Pastoral mladih preč. Zoran Grgić.

U homiliji preč. Grgić istaknuo je nevidljivu ljepotu Uskrsa o kojoj govori i fra Ante Vučković u svojoj pjesmi Nevidljivo uskrsnuće:

„Glasom si im otvarao oči za vjeru, rukama i nogama glad za blizinom, a riječima srca za Pisma. Tada su Te prepoznali i tada se u njima dogodila promjena. Bili su očajni i tužni i odjednom im se vratio život. Bili su bez vjere i smjesta su povjerovali. (…) Nitko ništa ne vidi, a život klija i probija mrak. Nitko ništa vidio nije, al’ grob je otvoren, uredan i prazan. Nitko ništa ne vidi, al’ srce u prelomljenu kruhu kuša Tebe i vjeruje.“

Na kraju slavlja mladi su pročitali proglas o Susretu hrvatske katoličke mladeži koji se na Uskrs čitao u svim župama Bjelovarsko-križevačke biskupije, a kojem je cilj obavijestiti vjernike o Susretu i načinima uključivanja u njegovu organizaciju i provedbu. Iduće nedjelje mladi će još jednom najaviti SHKM koji će se održati u Bjelovaru 17. rujna ove godine, kao i o dekanatskim susretima mladih.

Naime, mladi Bjelovarsko-križevačke biskupije koji su spremni volontirati, od 29. travnja okupljat će se na dekanatskim razinama, a detalji će biti dostupni na društvenim mrežama.

Osim toga, mladi i dalje pozivaju sve da im se pridruže na molitvu za Susret koju svi mogu pronaći na mrežnoj stranici susreta kao i na molitvu za mlade biskupije koju mole svaki dan u 22 sata.