Budi dio naše mreže
Izbornik

Kustos Franjevačke kustodije Svete Zemlje posjetio Kuću susreta u Samoboru

Samobor (IKA)

Kustos Franjevačke kustodije Svete Zemlje fra Francesco Patton, OFM, posjetio je na svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u petak, 8. prosinca 2023. Kuću susreta „Tabor“ u Samoboru, izvijestila je Kuća susreta.

U Kući susreta u petak, 8. prosinca održan je seminar „Isuse dobroto beskrajna“. Sudionici seminara mogli su čuti iz „prve ruke“ informacije o franjevačkoj Kustodiji Svete Zemlje, o njezinoj važnosti za Crkvu i za hodočasnike koji obilaze „sveta mjesta“. Tom je prigodom kustos blagoslovio kip Maloga Isusa koji su iz Betlehema u Tabor donijeli hrvatski hodočasnici početkom rujna 2023. godine. Kip su ove godine, u kojoj će se proslaviti 800. obljetnica prvih živih jaslica, položili u jasle u Tabor. Prve žive jaslice je 1223. osmislio u Grecciu sv. Franjo.

Od svetkovine Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije do blagdana Prikazanja Gospodinovog svi vjernici koji dođu u crkve franjevačke obitelji diljem svijeta, ostajući u molitvi pred jaslicama postavljenim u crkvama, mogu dobiti potpuni oprost pod uobičajenim uvjetima. Isto tako, oni koji su bolesni ili ne mogu fizički sudjelovati, mogu jednako primiti plod oprosta, prinoseći svoje patnje Gospodinu ili vršeći neku odobrenu pobožnost.