Budi dio naše mreže
Izbornik

Mladi Mariborske nadbiskupije na adventskom hodočašću u Varaždinskoj biskupiji

Varaždin (IKA)

Pedesetak mladih Mariborske nadbiskupije hodočastilo je u subotu uoči 4. nedjelje došašća, 17. prosinca u Varaždin, predvođeno svojim nadbiskupom Alojzijem Cviklom i povjerenikom za pastoral mladih vlč. Primožem Lorbekom, izvijestio je biskupijski Ured za pastoral u medijima.

Hodočašće se organizira kao svojevrsna duhovna priprava uoči Božića, a ove godine mlade iz Slovenije primila je Župa sv. Fabijana i Sebastijana u Varaždinu. Mladi su se okupili u crkvi Dobroga Pastira gdje ih je primio i pozdravio domaćin župnik Ivica Cujzek. Nakon kratke okrjepe vlč. Primož Lorbek predvodio je prigodnu katehezu i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom te su mladi imali i priliku za sakrament pomirenja.

U nastavku duhovne obnove mariborski nadbiskup Alojzij Cvikl slavio je misu s mladima. U homiliji je mladima, pozivajući se evanđeoski odlomak Isusovog rodoslovlja, poručio da se osvrnu unazad i pogledaju koji su to ljudi koji su njima pomogli na putu k Bogu, koji su ih pratili na putu rasta u vjeri. Rodoslovlje Isusovo nam govori da Bog poštuje našu povijest, roditelje, djecu, obitelj, narod. Sve je važno i sve vodi k Njemu.

Današnji dan, ova duhovna obnova prilika je da se otvorenog srca pripremimo na Isusov dolazak koji ovog Božića želi ući u naš život – pozvao je mons. Cvikl.

„S Varaždinom nas veže prijateljstvo i ovo hodočašće u Varaždinsku biskupiju prilika je da učvršćujemo naše veze, dobrosusjedske odnose i da u zajedništvu gradimo kraljevstvo Božje“, rekao je nadbiskup koji se u poslijepodnevnim satima susreo i s varaždinskim biskupom Božom Radošem.

Mladi slovenski hodočasnici su nakon ručka razgledali grad Varaždin, a nakon toga pridružili su se mladima Varaždinske biskupije u gledanju nogometne utakmice između Hrvatske i Maroka za treće mjesto na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru. Naravno, navijajući za Hrvatsku kao i čitavog prvenstva, rekao je vlč. Lorbek.