Budi dio naše mreže
Izbornik

Molitveni spomen na papu emeritusa Benedikta XVI. u Župi Svih svetih

Đakovo (IKA/TU)

Župa Svih svetih u Đakovu upriličila je zahvalni spomen i molitvu za preminuloga papu Benedikta XVI. u utorak, 3. siječnja, na spomen Presvetoga Imena Isusova.

Večernju misu u katedrali predvodio je domaći sin dr. Ivica Raguž, v. d. dekana Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu, uz koncelebraciju župnika Ivana Lenića i kanonika mons. Luke Marijanovića.

U prigodnoj homiliji vlč. Raguž je, predstavljajući sv. Pavla kao čovjeka posve zahvaćenoga Kristom, označenoga „mačem patnje“ i „mačem istine“ u istom svjetlu predstavio život i misiju pape Benedikta XVI. Nakon mise je uslijedilo euharistijsko klanjanje sa zahvalom za osobu i služenje preminuloga Pape u kojem je dr. Raguž podsjetio na neke misli ovoga velikoga teologa Crkve o euharistiji, Blaženoj Djevici Mariji i Crkvi. Poseban je naglasak bio na njegovim proročkim riječima o stanju vjere i same Crkve u Europi s ohrabrenjem za potpuniju povezanost svih s Kristom, makar i „maloga“ stada, u njegovoj Crkvi.

U svjetlu tih riječi veći broj vjernika se zadržao u tišini pred Gospodinom, podsjećajući se na do danas zapamćenu tišinu u klanjanju pred Presvetim blagopokojnoga Pape i mladih na zagrebačkom glavnom trgu, a sada vjerničkim duhom prateći njegov prijelaz u blaženu vječnost.