Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Kutleša primio župana Bobana i suradnike

Split (IKA/TU)

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Dražen Kutleša primio je splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana sa suradnicima u utorak 12. srpnja u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu.

Sastanku su nazočili i mons. Miroslav Vidović te zamjenici župana Ante Šošić i Stipe Čogelja, predsjednik Županijske skupštine Mate Šimundić te pročelnik Kabineta župana Davor Pavić.

Župan Boban čestitao je novom splitskom metropolitu na preuzetoj službi i zaželio mu mnogo uspjeha. Izrazio je nadu da će se županija, koja je bogata duhovnom i kulturnom tradicijom, i dalje razvijati ekonomski, ali i kulturno i duhovno u čemu nezaobilaznu ulogu ima i Crkva. U tom vidu nadbiskup Kutleša podsjetio je da je Crkva dobra čuvarica duhovno-kulturne baštine te je naglasio tri najvažnije zadaće Crkve: duhovnu, karitativnu i edukativnu skrb za vjernike.

Budući da se Splitsko-makarska nadbiskupija i Splitsko-dalmatinska županija prostiru gotovo na istom području na sastanku se razgovaralo o zajedničkim projektima od šire društvene važnosti za cjeloviti razvoj županije i nadbiskupije. Neizostavna tema razgovora bio je sveti Jeronim, zaštitnik Dalmacije i Splitsko-dalmatinske županije te uspješno ostvareni zajednički projekti vezani uz obilježavanje 1600. godišnjice smrti toga svjetski poznatoga sveca. Bilo je govora i o vraćenim Matičnim knjigama nadbiskupiji, o župama koje su u nadležnosti splitsko-makarskoga nadbiskupa, o izgrađenoj crkvi u Solinu i drugim temama.

Nadbiskup Kutleša zahvalio je izaslanstvu za posjet i za dobru suradnju izrazivši nadu da će se ona i u budućnosti nastaviti. Nadbiskup i župan razmijenili su prigodne darove te zaželjeli jedan drugomu mnogo uspjeha i Božji blagoslov u daljnjem radu na dobro Splitsko-makarske nadbiskupije i Splitsko-dalmatinske županije.