Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Kutleša slavio misu prigodom 25. obljetnice izgradnje Karmela u Mariji Bistrici

Marija Bistrica (IKA)

Karmel Majke Božje Bistričke i bl. Alojzija Stepinca u Mariji Bistrici proslavio je u ponedjeljak 25. rujna 2023. srebrni jubilej – 25. obljetnicu izgradnje, svečanom misom koju je u samostanskoj crkvi predslavio zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša.

„Drage sestre, vi niste ovdje da biste bile u centru pažnje, nego da svojom molitvom i prisutnošću budete snažno svjedočanstvo ljubavi, pomažući svojim primjerom da se približimo Kristu, našem Spasitelju“ , naglasio je nadbiskup Kutleša u homiliji, čestitajući sestrama obljetnicu.

Pozvao ih je da proslava ne bude samo prigoda za sjećanje nego i za obnavljanje njihovih duhovnih snaga. „Nastavite s vjerom i ustrajnošću hodati Božjim putovima. Znajte da vaše služenje nije samo obveza nego i veliki privilegij i pred Bogom i pred ljudima“, dodao je mons. Kutleša.

Uz nadbiskupa, misu je suslavio 21 svećenik.

Gradnja samostana bosonogih karmelićanki u Mariji Bistrici počela je 1994., a devet sestara iz Karmela u Brezovici stiglo je u novoosnovani Karmel uoči drugog dolaska pape Ivana Pavla II. u Hrvatsku i proglašenja blaženim Alojzija Stepinca 3. listopada 1998. godine.