Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Vukšić uputio sažalnicu Subotičkoj biskupiji

Sarajevo (IKA)

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić uputio je Subotičkoj biskupiji u subotu 27. kolovoza 2022. sažalnicu u povodu smrti biskupa Slavka Večerina.

U vjeri i nadi da mu je Otac nebeski darovao mjesto među svojim svetim i izabranim, u povodu preminuća biskupa mons. Slavka Večerina izražavam istinsku kršćansku sućut i ljudsku blizinu svim svećenicima, redovnicima, redovnicama i vjernicima Subotičke biskupije.

Pokojni biskup Slavko tijekom svoje svećeničke i biskupske službe, slaveći svete tajne i propovijedajući evanđelje, naviještao je pobjedu života nad smrti te se nadamo da je i on na kraju svog ovozemaljskog puta čuo riječi Oca nebeskoga: „Valjaš, slugo dobri i vjerni! U malome si bio vjeran, nad mnogim ću te postaviti! Uđi u radost gospodara svoga“ (Mt 25, 21).

Dok se opraštamo od pokojnoga biskupa Slavka, zahvaljujemo Bogu za dar njegova života te za sve dobro i plemenito što je uradio kroz svojih 65 godina života. Neka ga Bog u svom beskrajnom milosrđu uvede u svoje kraljevstvo ljubavi i mira, a svi tugujući neka utjehu pronađu u Isusovim riječima: „Ja sam uskrsnuće i život: tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će. I tko god živi i vjerujem u mene, neće umrijeti nikada“ (Iv 11, 25 – 26).

S vjerom u uskrsnuće tijela i život vječni, te upućujući svoje molitve za spas duše mons. Slavka, na sve ožalošćene zazivam Božji blagoslov.

U Sarajevu, 27. kolovoza 2022.

Mons. Tomo Vukšić,
nadbiskup metropolit vrhbosanski,
apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH
i predsjednik Biskupske konferencije BiH