Budi dio naše mreže
Izbornik

Nikolinje u Caritasovom Centru za dijete u Osijeku

Osijek (IKA/TU)

Spomendan sv. Nikole obilježen je u srijedu 6. prosinca 2023., u Caritasovom Centru za dijete u Osijeku, s korisnicima Centra i korisnicima izbjeglih iz Ukrajine koji trenutno borave na području Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Ukrajinski dječji zbor „Duga“ iz Slavonskog Broda je pod vodstvom Hanne Vyshkvarko, profesorice glazbene kulture, otpjevao dvije božićne pjesme: „Haj, Isuse, dijete malo“ (ukr. Хай Ісус, мале дитя), „Dzinj – dzelenj“ (ukr. Дзінь- дзелень) i ukrajinsku narodnu pjesmu „Oj, pod višnjom, pod trešnjоm“ (ukr. Ой, під вишнею, під черешнею) koju je odsvirao na gitari član dječjeg ukrajinskog zbora.

Kostimirani „sv. Nikola“ zabavljao je i darivao 43 djece iz socijalno osjetljivih obitelji i 35 djece obitelji koji su izbjegli iz Ukrajine, korisnika Caritasovog centra s područja grada Osijeka.

Takvo obilježavanje spomendana sv. Nikole s korisnicima Centra i korisnicima izbjeglim iz Ukrajine omogućava da djeca iz ukrajinskih obitelji pokažu svoju tradiciju i jezik te da se povežu s korisnicima Centra, što omogućava lakšu integraciju korisnika izbjeglih iz Ukrajine u hrvatsko društvo.