Budi dio naše mreže
Izbornik

U Sisak stigla nova vrijedna donacija Caritasa Sambotelske biskupije

Sisak (IKA)

Caritas Sisačke biskupije primio je u četvrtak 4. veljače još jednu vrijednu donaciju prijateljskog Caritasa Sambotelske biskupije. Riječ je o građevinskom materijalu, prehrambenim i higijenskim potrepštinama te igračkama za djecu. Donacija je dopremljena u Caritasov distributivni centar u Sisku.

Predstavnike Caritasa Sambotel dočekala je ravnateljica Caritasa Sisačke biskupije Kristina Radić koja je zahvalila na ukazanoj pomoći.

Važno je istaknuti kako Caritas Sambotel pruža kontinuiranu pomoć potresu pogođenom području Sisačke biskupije, a prema riječima predstavnika spomenutog Caritasa ni ova donacija neće biti posljednja u nizu.
Naime, ravnateljica Caritas Sambotelske biskupije Mariette Tuczaine Regvari je istaknula kako se je Caritas Sambotel voljan uključiti u izgradnju dvije montažne kuće za one koji su tijekom potresa ostali bez svojih domova.

Zahvala Caritasa Sisačke biskupije svojim prijateljima u Mađarskoj

Nakon posjeta distributivnom centru, gosti iz Mađarske uputili su se u Osnovnu školu Braća Ribar kojoj su dostavili igračke za djecu. Riječ je o projektu „Škola za školu“ koji je provela Katolička škola iz Šarvara prema kojemu djeca prikupljaju igračke za svoje vršnjake u Hrvatskoj pogođenima potresom.
Ravnateljica škole Vesna Šebek zahvalila je u svoje ime i svih učenika na ovoj vrijednoj donaciji koja će zasigurno uveseliti sve školarce.

Gosti iz Mađarske današnji su dolazak u Sisak iskoristili i za posjet dvjema obiteljima u Petrinjskoj ulici kojima je prije dva tjedna dostavljena donacija Mađarskog Caritasa u obliku dva stambena modula. Spomenute su obitelji još jednom iskazale svoju zahvalnost na donaciji koja im je trenutno uvelike olakšala stanovanje.
Caritas Sisačke biskupije još jednom koristi priliku zahvaliti svojim prijateljima u Mađarskoj koji su se pokazali kao čvrst oslonac i sigurna ruka u pružanju pomoći u ovim teškim vremenima.