Budi dio naše mreže
Izbornik

Obećanja Franjevačke mladeži Zagreb–Sveti Duh

Zagreb (IKA)

Članovi Franjevačke mladeži (Frama) Zagreb–Sveti Duh obnovili su svoja krsna obećanja tijekom večernje mise u nedjelju 20. studenoga u crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu.

Slavlje obećanja održano je pod geslom „Nikomu ništa ne dugujte, osim da jedni druge ljubite. Jer tko drugoga ljubi, ispunio je zakon.“(Rim 13,8).

Svečano misno slavlje predvodio je ministar Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca fra Miljenko Hontić.

Obećanje da će narednu godinu dana evanđelje po primjeru sv. Franje živjeti u bratstvu Frame prvi put je dalo šestero mladića i djevojaka, a šestero ih je obećanje obnovilo.

Na kraju misnog slavlja, prije svečanog blagoslova, obećanicima je čestitao mjesni duhovni asistent fra Filip Pušić. Pjevanje je predvodio zbor Evangelizacijske zajednice „Sveti Duh“ pod vodstvom Filipa Panze.

Slavlje se nastavilo u samostanskoj Dvorani sv. Franje uz kratki film o članovima Frame, zakusku, smijeh i druženje sa svim pristiglim članovim drugih bratstava i ostalim gostima.