Budi dio naše mreže
Izbornik

Odgođena utrka za "Marijine obroke" u Valpovu

Valpovo (IKA)

Dobrotvorna utrka "Valpovo trči za obrok više" koja se trebala održati u subotu 14. ožujka u Valpovu pod pokroviteljstvom Grada Valpova odgođena je zbog mjera zaštite od virusa COVID-19 tj. koronavirusa

Utrka će svakako biti održana čim za to budu osigurani uvjeti. Volonteri iz Valpova su se do posljednjeg trenutka iskreno nadali da do odgode utrke neće doći i zahvaljuju svima na razumijevanju.

Sve obavijesti o novom terminu utrke mogu se pronaći na web i facebook stranici “Marijinih obroka”.

Podsjetimo, “Marijini obroci”  dobrotvorna je organizacija koja od 2002. godine osigurava jedan obrok dnevno djetetu na mjestu obrazovanja kako bi privukla kronično siromašnu djecu u učionice, gdje dobivaju obrazovanje koje će im u budućnosti biti izlaz iz siromaštva.

“Marijini obroci” hrane 1,6 milijuna gladne djece svakoga školskog dana na četiri kontinenta, u zemljama poput Malavija, Liberije, Kenije, Sirije, Zambije, Haitija, Ugande, Južnog Sudana, Tajlanda i Indije.
P
rosječan trošak prehrane jednog djeteta kroz projekt “Marijinih obroka” kroz cijelu školsku godinu iznosi 132 kune. Istraživanja u Malaviju pokazuju da se u školama gdje se poslužuju “Marijini obroci” glad smanjuje, broj upisane djece raste, djeca redovitije pohađaju nastavu, broj ispisanih se smanjuje kao i izostanci, koncentracija na nastavi je poboljšana, rezultati su bolji, roditelji su manje zabrinuti, a djeca su sretnija.

“Marijini obroci Hrvatska” od 2009. godine do danas zahvaljujući podupirateljima iz Hrvatske imaju otvorenih 16 školskih kuhinja u Liberiji, Malaviju, Beninu, Ekvadoru i Zambiji, gdje svakodnevni obrok prima oko 13 000 gladne djece. U 2019. godini ukupno su prehranili više od 32 000 djece svakoga školskog dana.